Vesimittari

Lukeminen
Asiakas toimittaa laskutusta varten vesimittarin lukematiedot laitoksen kirjallisesta pyynnöstä kerran vuodessa (Sopimusehdot 13 §). Lähetämme vesimittarin lukukortin suurimmalle osalle asiakkaista toukokuun alkupuolella. Kerran vuodessa laskutettaville vesimittarin lukukortti lähetetään lokakuun alkupuolella.

Lukuohje
Vesimittarin lukuohjeen löydät täältä. Jos luenta ei onnistu, niin ota yhteyttä, katsotaan miten voimme auttaa. Ilmoita vesimittarin lukema kätevästi Kulutus-Webissä. Voit samalla katsoa omia kulutustietoja ja -ennusteita sekä antaa palautetta.

Vaihto
Vesimittarin vaihto on yleensä maksuton ja pyritään tekemään kymmenen vuoden välein. Vaihtaja jättää postilaatikkoon ilmoituksen vaihdon ollessa ajankohtainen. Mittari voidaan vaihtaa aikaisemminkin asiakkaan pyynnöstä erityistilanteissa esim. remontin yhteydessä. Jäätyneen vesimittarin vaihtamisesta peritään maksu sekä työstä että mittarista.

Vesimittarin vaatima tila

Suojaa jäätymiseltä
Vesimittarista sekä tonttivesijohdoista huolehtiminen on asiakkaan vastuulla ja jäätymisen aiheuttamista vaurioista sekä putkien sulattamisesta koituu aina kustannuksia. Jäätymisen yhteydessä myös vesivahinko on mahdollinen. Näiltä murheilta voi yksinkertaisesti välttyä varautumalla ennakkoon.

Ennen pakkasten tuloa on syytä tarkistaa, että vesimittaritilassa on lämpö päällä ja ilmanvaihtoluukut suljettu. Vesimittari on usein lähellä lattiaa ja siellä lämpötila voi olla pakkasen puolella vaikka huoneessa muuten tuntuisikin olevan lämmintä. Siksi on syytä tarkistaa lämpötila lattian rajasta mitattuna ja tarvittaessa lisätä vesimittaritilaan lämpöä. Mikäli kiinteistössä on aikaisemmin ollut jäätymisongelmia ja niitä ei ole korjattu, voi jäätymistä vastaan suojautua myös juoksuttamalla vettä hanasta. Paras vaihtoehto on kuitenkin varmistaa rakennuksen lämpötila ja huolehtia riittävästä eristämisestä.