Vesimittari

Linkki: Vesimittarin vaatima tila

Vaihto
Vesimittarin vaihto on pääsääntöisesti maksuton.  Joissakin tilanteissa vesilaitos joutuu asentamaan uuden vesimittaritelineen tai vastaavaa ja nämä tarvikkeet laskutetaan asiakkaalta. Mittarinvaihtaja jättää postilaatikkoon ilmoituksen vaihdon ollessa ajankohtainen. Asiakas ottaa yhteyttä ilmoituksessa olevaan puhelinnumeroon ja sopii ajan mittarinvaihtajan kanssa. Vaihdossa menee aikaa noin 15 minuuttia, jos kaikki on kunnossa vaihtoa varten. Tarkistathan, että mittari päästään vaihtamaan esteettömästi ja vaivattomasti. Jäätyneen vesimittarin vaihtamisesta peritään maksu sekä työstä että mittarista, hinnasto 3 §.
Huom! Kun kiinteistöön on vaihdettu etäluettava vesimittari, tarkista seuraavasta vesilaskusta, että laskussa ja etäluettavassa vesimittarissa on sama mittarinumero. Jos numerot poikkeavat toisistaan, ota välittömästi yhteyttä toimistolle puh. 0207 738 730.
Jos olette kesäasukas tai vastaavaa ja haluatte vaihtaa mekaanisen vesimittarin etäluettavaan, niin ottakaa yhteyttä sähköpostitse vesilaitos(at)keuruu.fi tai puh. 0207 738 730.

 

Etäluettava vesimittari
Vesilaitos pyrkii asentamaan asiakkaille etäluettava vesimittari vuoden 2022 loppuun mennessä. Vaihdettavia mittareita on kaikkiaan noin 2500 kappaletta.
Vesimittarit luetaan tarvittaessa eli esimerkiksi ennen laskutusta. Vesilaitoksella ei ole jatkuvaa yhteyttä vesimittareihin eli toimistolla oleva laskuttaja ei näe, mikä lukema vesimittarissa on juuri nyt.
Miten vesimittari luetaan? Keuruun Veden auton katolle laitetaan antenni ja avataan etäluentasovellus, johon lukemat tulevat. Antenni poimii kaikkien sopivan etäisyyden päässä olevien mittareiden lukemat tai voimme valita vain yhden vesimittarin, joka luetaan. Etäluentasovelluksesta vesimittareiden lukemat siirretään laskutusohjelmaan.
Kiinteistön omistajan vaihtuessa on edelleen itse katsottava, mikä lukema vesimittarissa on siirtopäivänä ja ilmoittaa siirtopäivä sekä lukema vesilaitokselle loppulaskutusta varten. Jälkikäteen lukemaa ei enää saa eli joudumme arvioimaan loppulukeman. Jos omistaja haluaa, että vesilaitos lukee vesimittarin, niin siitä on sovittava hyvissä ajoin etukäteen.

 

Mekaaninen vesimittari
Lukeminen:
Asiakas toimittaa laskutusta varten vesimittarin lukematiedot laitoksen kirjallisesta pyynnöstä kerran vuodessa (Sopimusehdot 13 §). Lähetämme vesimittarin lukukortin suurimmalle osalle asiakkaista kesäkuun alkupuolella. Kerran vuodessa laskutettaville vesimittarin lukukortti lähetetään marras-joulukuun vaihteessa.
Lukuohje: Vesimittarin lukuohjeen löydät linkistä vesimittarin lukuohje. Jos luenta ei onnistu, niin ota yhteyttä, katsotaan miten voimme auttaa. Ilmoita vesimittarin lukema kätevästi Kulutus-Webissä.

 

Suojaa jäätymiseltä
Vesimittarista sekä tonttivesijohdoista huolehtiminen on asiakkaan vastuulla ja jäätymisen aiheuttamista vaurioista sekä putkien sulattamisesta koituu aina kustannuksia. Jäätymisen yhteydessä myös vesivahinko on mahdollinen. Näiltä murheilta voi yksinkertaisesti välttyä varautumalla ennakkoon.

Ennen pakkasten tuloa on syytä tarkistaa, että vesimittaritilassa on lämpö päällä ja ilmanvaihtoluukut suljettu. Vesimittari on usein lähellä lattiaa ja siellä lämpötila voi olla pakkasen puolella vaikka huoneessa muuten tuntuisikin olevan lämmintä. Siksi on syytä tarkistaa lämpötila lattian rajasta mitattuna ja tarvittaessa lisätä vesimittaritilaan lämpöä. Mikäli kiinteistössä on aikaisemmin ollut jäätymisongelmia ja niitä ei ole korjattu, voi jäätymistä vastaan suojautua myös juoksuttamalla vettä hanasta. Paras vaihtoehto on kuitenkin varmistaa rakennuksen lämpötila ja huolehtia riittävästä eristämisestä.

 

Päivitetty 30.1.2019